15 Mart 2009 Pazar

Tablolar

Duvarınıza astığınız her tablo evinizin dekorasyonunu önemli ölçüde etkiler. Doğru tablo şekli ve yerleşimi ile salonunuzda bütünlük sağlayabilirsiniz.
Dekorasyonu Tablolarla Tamamlayın
Tablo Sergileme
Tablo kullanımının püf noktaları, sizi bu konuda aydınlatacaktır.
Bir duvarda birden fazla tablo kullanmak istiyorsanız, tablo boyutlarının birbirine yakın ve benzer temalarda olmasına özen gösterin. Duvar renkleri, tablonun özelliklerini ön plana çıkarır. Özellikle bej ve pastel tonlar tabloların güzelliğini vurgular. Alttan ya da üstten aydınlatma sistemleri ile tablolarınıza vurgu yaratabilirsiniz.
Siyah-beyaz fotoğraflarınızı sergilemek için kullanacağınız tabloların çerçeveleri aynı tonlarda olmalıdır. Klasik dizaynda dekore edilmiş salonlarda siyah-beyaz tabloların yanına asacağınız küçük siyah beyaz kuru çiçekler görünümü zenginleştirecektir.
Salonunuzda büyük tablolar kullanmayı seviyorsanız, tabloyu asacağınız duvar da büyük olmalıdır. Mobilya ve duvar renkleriyle uyumlu tablolar ile bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Dekorasyonda odak noktası tablo olacağı için yakın çevresinde aksesuar kullanmamalısınız. Aksesuar kullanımı, kalabalık bir görüntü oluşmasına neden olur.
Mutfağınızdaki ya da çalışma odanızdaki rafları fotoğraf sergilemek için kullanabilirsiniz. Ayaklı çerçeveler ile duvarda ölçü almanıza ve çivilemenize gerek kalmadan tablolarınızı pratik bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
Modern tabloların kullanımında birbirinden farklı ölçülerdeki çerçeveleri asimetrik dizaynda sergileyebilirsiniz. Asimetrik dizaynda, salon köşelerini, masa ve sehpalarınızı kullanabilirsiniz. Varak aynalar, deri çerçevelerle ile moden görünümü zenginleştirebilirsiniz. Ayna kullanmak aynı zamanda tabloya ışığı daha net yansıtmanıza olanak verir.
Evinizde kullandığınız eşyalardan yeni bir tablo sergileme alanı yaratmak istiyor ve yeniliklerden hoşlanıyorsanız kabanlarınızı asmak için kullandığınız askılık bu iş için idealdir. Tablo çerçevelerine mobilya rengini uygun kurdele, ip ya da zincir ile bağ yapıp, askılığın kollarına asabilirsiniz. Küçük tablolar için mutfaklarda fincanları asmak için kullandığınız metal renkli küçük askılıkları da kullanabilirsiniz

6 yorum:

kardelen dedi ki...

Bu bilgileri öğrendiğim iyi oldu yeni evimi dekore ederken çok işime yarayacak teşekkürler...

beyaz mendil dedi ki...

Yardımcı olduysam ne mutlu bana.Sevgiler

Unknown dedi ki...

canım iyi geceler..güzel geçecek bir hafta diliyorum sana

Unknown dedi ki...

bu arada tablolarımda doğru yöntemi kullanıyormuşum:))

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok yararlı bir bilgi.Sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel bilgiler.
Güzel bir hafta dilerim.
Sevgiler.