15 Mart 2009 Pazar

Gribe sarımsak, kansere zencefil

Sarmısağın, antimikrobiyal özelliği eskiden bu yana bilinmektedir. 7 bin yıl önce Mısır piramitlerinin yapımında çalışanların sağlıklarını korumaları için her gün sarımsak verildiği bilinmektedir. Orta çağda salgın hastalıklardan korunma amacıyla kullanılan sarmısağın, ezilerek 2. Dünya Savaşı'nda Rus askerlerinin yaralarına konması bu ürünün tarihi hakkında önemli bilgiler vermektedir. Antimikrobiyal, antiviral ve antiparazit etkisi bulunan sarmısağın, nezle, grip, boğaz ağrısı ve burun iltihabına iyi geldiği bilinmektedir.

2 yorum:

Paşa dedi ki...

biliyordum ama paylaştığın için teşekkürler..

Sibella dedi ki...

Evet ben de zaten sarmısağı çok severim bir de faydalarını öğrenince tabii tüketimini mümkün olduğunca artırmaya çalışıyoruz, hemen bütün sebze yemeklerine ve salatalara ekliyorum :)