6 Mart 2009 Cuma

Ayrılığın Hediyesi

Simdi saat sensizligin ertesi Yildiz dolmus gökyüzü ay aydin Avutulmus çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldim tenhasinda gecenin Hiç uyumamis bir-ben Simdi gözlerime aglamayi ögrettin Ki bu yaslar Utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrilirken hediyem olsun Soytarilik etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksizlik etmeden dogan günese Bütün aydinliklari içine süzebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu biliyorsun Simdi iyi niyetlerimi bir bir yargilayip asiyorum Bu son olsun, Bu son olsun.... Simdi saat yoklugunun belasi Sensiz gelen sabaha günaydin Isi gücü olanlar çoktan gittiler Bir ben kaldim voltasinda gecenin Hiç uyumamis bir-ben Kafami duvara vurmadan taniyabilmek seni Beyninin içindekilerini anliyabilmek Ve yitirmeden yüzündeki anlik tebessümü Bütün saatleri öylece dondurabilmek için Çildirasiya paraladim kendimi Lanet olsun Artik sigarayi günde üç pakete çikardim Olsun gözüm olsun Ne olacaksa olsun !

Yusuf Hayaloglu

5 yorum:

edaca dedi ki...

duygu yuklu tsk :(

Marifetane hobi dedi ki...

Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu seninle olsun. Hayırlı cumalar dilerim

Arsalar İstanbul Emlak Platformu dedi ki...

'' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı HaberTurk'te görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

HaberTurk'te yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

www.okulumuzatuvalet.org
destek@okulumuzatuvalet.org

Yelda dedi ki...

Ayrılırken hediyem olsun
Çok güzellll

Biliyorsun benim ilkokulda bir tuvalet hikayem var
Arkadaşın yorumu ilgimi çekti hemen bakıyorum
Sevgiler canım

beyaz mendil dedi ki...

:)))) Teşekkürler Yelda'cığım.