30 Temmuz 2008 Çarşamba

Patlıcan Paçası

  • 6 ad.patlıcan
  • 3 ad.küçük doğranmış domates
  • 10 diş kıyılmış sarmısak
  • 2 ad.ince kıyılmış soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bağ kıyılmış dere otu
  • Tuz
  • 1/2 su bardağı su

Yapılışı:Tencerde kızdırdığınız yağın içine,soğanı ve sarmısağı koyup yumuşayana kadar karıştırın.Domatesleri de koyup 1 dk pişirin.Suyunu ve tuzunu da ilave ederk 2dk daha kaynatın ve ateşten aldıktan sonra tadını kontrol edin.Patlıcanların sapının üzerindeki kabukları kesin(kürdan çöpü gibi temizlensin).Patlıcanları ocakta yada fırında közledikten sonra kabuğunu soyarak servis yapacağınız tabağa kuş şeklini vererek yerleştirin.Kaşığın arkası ile üstlerini düzeltin ve hazır olan malzemeyi üzerine dökün.Dereotuyla da süsleyin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: