- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 ad.yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 orta boy soğan
- 2-3 diş dvülmüş sarmısak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın,üzerine soğan rendeleyip ağzını kapatın.Bulgur iyice şiştikten sonra içine tuz,un ve yumurtayı katarak yoğurun.Hamur kıvamına geldikten sonra fındık büyüklüğünde bilyeler yapın.Kaynamakta olan suya atın ve pişene kadar,yaklaşık6-7dk haşlayıp süzün.Başka kapta, domates-biber salçası,sarımsak ve yağı iyice pişirin.Köfteleri bu sosun içine atın ve karıştırın.Arzunuza göre yoğurt yada maydanozla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder