30 Temmuz 2008 Çarşamba

Sütlü Patates Fırın

  • 1,5 kg patates
  • 100g margarin
  • 2 ad.yemeklik doğranmış orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı ılık süt
  • 2 ad.yumurta
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;Patatesleri soyup,bıçak arkası kalınlığında yuvarlak olarak doğrayın.Bir süre suda tutun.Sudan çıkardıktan sonra bir fırın kabının içine,yarı yatık şekilde dizin.Tencerede yağı kızdırın ve soğanı katarak 2dk yumuşamasını sağlayın.Sütü,karabiberi,tuzu,hindistancevizini ve yumurtayı ekleyerek çırpın.Daha sonra bu karışımı patateslerin üzerine dökün ve peyniri de serperek orta dereceli fırında 15-20 dk.kızartarak pişirin.(Bir yemeğin yanında garni olarakta servis edebilirsiniz) Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: