17 Mayıs 2009 Pazar

Hatalı diyetlerin diyetini ödemeyin!

Gün geçmiyor ki, içinde diyet kelimesinin yer aldığı bir cümle kurulmasın. Peki, insanların bu denli takıntı haline getirdiği şişmanlık nedir? Nedenleri ve yaratacağı sağlık riskleri nelerdir? Hangi uzmanlardan destek alınmalıdır? Bilimsel olmayan diyetler ne gibi sağlık sorunlarına yol açar? İşte bu yazımız tüm bu sorulara yanıt niteliğinde... Estetiğin bu denli ön planda olduğu günümüzde; kilo problemi olmayan, vücudundaki herhangi bir fazlalıktan şikayette bulunmayan bir insanla karşılaşmak, neredeyse imkansız oldu. Şişmanlık kişiye estetik kaygılardan öte, sağlık problemleri de yaşattığı için artık bir hastalık olarak sayılıyor. Uzman Diyetisyen Turgay Köse şişmanlığın tanımı için: "Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık raporunda şişmanlık; vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu olarak tanımlanmaktadır. Aşırı besin alımı, yetersiz fiziksel aktivite, kalıtım, hormonal nedenler, psikolojik sorunlar, sigarayı bırakma, alkol kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak gelişen şişmanlık, tek başına olduğu gibi komplikasyonları ile de yaşam süresini kısaltan ve yaşam kalitesini düşüren ciddi bir hastalıktır." diyor ve devam ediyor: Şişmanlığın komplikasyonları arasında ilk akla gelenler; kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, safra kesesi hastalıkları, eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri ve kısırlık şeklinde sıralanabilir. Devamı için TIKLAYIN.

5 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Çok harika bir yazı olmuş....

GeCe dedi ki...

ben de diyetisyenimin odasında bir tabloda şunu öğrendim ve şaşırdım insanların vüut hücrelerinin sayısı değişmez sadece hacimleri büyürmüş yani alınmadığı sürece sanıyorum yağ hücreleri sayısı hep aynı zayıf da olsak şisman da

icimdeki yolculuk dedi ki...

niyet edilen diyetler ,rejimler her defasında başarılı olamamak.yada büyük bir azimle aylarca ugraşıp kilo vermek ama aylarca ugraşılan eziyeti 1-2hafta içersinde geri almak.bu süreç içersindede vücudun metabolizmasını bozmak.
bilinçsiz yapılan diyetlerin bedelini agır ödemek.
paylaşım için teşekkürler.

dantelistan dedi ki...

doğru söze ne denir allahtan diyet uygulama ihtiyacım hiç olmadı yapanlara allah kolaylık versin iyi günler

Inez, como no tempo da vovó dedi ki...

Querida, fiquei muito feliz com sua visita
Obrigada pelo carinho
mil bjs
Inez Barbosa