15 Şubat 2009 Pazar

Bilmelisin ki...

Bilmelisin ki ... Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. Bilmelisin ki ... Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır. Bilmelisin ki ... Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında, çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. Bilmelisin ki ... Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek aşkların da! Bilmelisin ki ... Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, ne tür deneyimler yaşadığınızla var. Bilmelisin ki ... Aile hep insanın yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil. Bilmelisin ki ... Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir. Bilmelisin ki ... Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor. Bilmelisin ki ... Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. Bilmelisin ki ... Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. Bilmelisin ki ... İki kişi münakaşa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. Bilmelisin ki ... Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır. Bilmelisin ki ... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor.
______________

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım tam pcnin başından kalkıyordum.Senin yazıyı gördüm.
Evet hayatım bilmeliyiz.40 yaşlarımı sürdüğüm şu zaman da hala bilmemiz gereken ne çok şey öğreniyorum.Hayat hep bu sorgularla ve kendini tanımaya çalışmakla geçiyor.
Çok güzeldi.Sevgiler..
İyi akşamlar...

lemanice dedi ki...

çok güzel bir yazı.duvarda asılı duran diploma insanı insan yapmaz.bölümüne bayıldım birisine hayıfım var zaten.insan olamamış yada insanlık diploması hala alamamış birine...paylaşımına teşekkür ediyorum canım arkadaşım.seni ekliyorum.kucak dolusu sevgiler.

Unknown dedi ki...

Harika bir yazı paylaşımın için teşekkürler.
iyi akşamlar.

beyaz mendil dedi ki...

Ben de sizlere teşekkür ederim,beni ziyaretiniz ve yorumlarınız için.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Canim Busra o kadar cok sey var ki bilmemiz gereken, sanirim once sevginin anlamini ogrenmeliyiz :)) Sana kocaman sevgilerimi gonderiyorum :))

Marifetane hobi dedi ki...

Uzaklardan bir dost buldum, kalpten kalbe köprü kurdum, yüreği sevgi dolu, yolu mutluluk yolu sevdiği kadar sevilsin, o dost asla ÜZÜLMESİN..güzel bir haftaya başlaman dileğiyle hayırlı geceler canım..

Unknown dedi ki...

''şartlar ve olaylar ,kim olduğumuzu etkilemiş olabilir.ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.''kısmı beni çok etkiledi.

kişisel serüvenimiz için önemli bir bölüm bence...

sevgiler yürekten...

Adsız dedi ki...

Bu bir duyurudur :eger daha önce yolladıysam kusura bakma arkadaşım ne kadar cok duyurulursa o kadar cok katılım olacaktır şimdiden bu duyurumu yayınladıgın için tşk ederim

MERHABALAR CANIM ;ARTIK GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLADIĞIMIZ İSTANBUL BULUŞMALARININ 4 .SÜNÜ GERCEKLESTİRECEGİZ DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN 7 MART 2009 SAAT 14:30 DA İ ÜSKÜDARDA YÖRE ALIŞVERİŞ MERKEZİ (ADRES:Ahmediye Meydanı (Katlı Otopark Yanı) Üsküdar / İstanbul )‘DA BULUŞACAGIZ SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIM .DAVET ETMEYİ UNUTTUGUM YADA YETİŞEMEDİM TÜM İSTANBULDAKİ SİTE SAHİBİ DOSTLARIM HEPİNİZİ BEKLİYORUM GELMEK İSTERSENİZ EGER YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİNİZİ BIRAKMANIZ YETERLİ OLACAKTIR İSTERSENİZ MSN ADRESLERİNİZİDE YAZABİLİRSİNİZ. YORUMLARIM ONAYLIDIR VE KESİNLİKLE YAYINLANMAYACAKTIR. LÜTFEN BANA OLUMLU YADA OLUMSUZ YORUM BIRAKINIZ
SEVGİLER BİRDEMLİKSOHBET SEVİL