1 Ağustos 2008 Cuma

Kayısı Reçeli

  • 1 kg kuru kayısı(aşure de kullanılan)
  • 1 kg toz şeker
  • yarım limon suyu
Yapılışı:Kaysıları iyice yıkadıktan sonra akşamdan ıslatın.Sabah , dilediğiniz büyüklükte doğrayın.Kayısıları ıslattığınız suyu dökmeyin ve o suya biraz daha ilave ederek kısık ateşte kaynatın.(Başından ayrılmayın taşabilir)Suyu ne çok ne de az olsun,kayısılar yumuşadıktan sonra üzerine şekeri dökerek kaynatmaya devam edin.Kaşık ile suyunu alıp döktüğünüzde damlalar haline gelmiş se pişmiş demektir.Ocaktan almadan limon suyunu da ilave ederek altını kapatın.Reçeliniz hazır..(şekeri dilerseniz daha az kullanabilirsiniz)

Hiç yorum yok: