21 Ekim 2009 Çarşamba

Beyin Kanaması:((

Mangal yaparken aniden Sinem'in ayağı takılır ve düşer. Hemen Ambulansa haber vermek istedilerse de Sinem buna karşı çıkar.. Kendisini iyi hissettiğini, ayakkabıları yeni olduğu için düştüğünü söyler... Biraz titrek ve solgun göründüğünden, arkadaşları üstünü başını temizlemeye yardımcı olurlar ve önüne dolu bir tabak koyarlar.. Çünkü elindeki tabağı da düşürmüştür. Sinem akşama kadar diğerleriyle birlikte eğlenmeye devam eder. Fakat aksam olduğunda Sinem'in eşi arkadaşlarını arayıp, Sinem'in hastaneye kaldırıldığını haber verir. Akşam saat 23:00'te ise Sinem maalesef vefat eder. Meğer Sinem mangal yaparken beyin kanaması geçirmiş. - Eğer herhangi biri bunun bir beyin kanamasi oldugunu anlasaydı Sinem bugün hayatta olabilirdi. Lütfen aşagıdaki yazıyı dikkatle okuyunuz:

Beyin kanaması oldugunu anlamak için asağıdaki dört adımı uygulamak gerekir: Beyin kanamasi semptonlarını anlamak çok zor olabilir. Fakat bu konuda bilgisiz olup beyin kanaması geçiren kişiye müdahale edilmezse, beyni çok ciddi zararlar görebilir. Doktorlar, artık herkesin aşağıdaki 4 adımı uygulamakla, bunu kolayca anlayabileceğini söylemektedir. 1=Kişinin gülümsemesini istemek (eğer yapamazsa = Felç demektir) 2=Kişinin çok basit bir cümle söylemesini istemek ('Bugün çok güzel bir gün') gibi. 3=Kişiden her iki kolunu birden kaldırmasını istemek . 4=Kişiden dilini dışarı çıkartmasını istemek. Eger yamulmuşsa bu da felç geçirdiğine işarettir. Eğer kişi bu dört adımdan birini yerine getiremiyorsa – 'lütfen' derhal acil Servise haber veriniz ve Doktora telefonda durumu izah ediniz.

1 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
paylaşımın için teşekkürler. Basit gibi görünen bu şeyler hayat için çok gerekli. Keşke Sinem'in yanında da bunu bilenler olsaydı.
Aevgiyle kal.