Hafta sonu, vkod ile Adapazarı- Poyraz gölüne gitmiştim.Orada yapılan bu teneke de tavuk pişirme çok güzel olmuştu.
Fotoğraflar aşamaları oldukça net gösteriyor.Pişirme süresi ise 30-45 dk arasıdır.
Size lazım olan, gördüğünüz gibi bir kek kalıbı ve kebep şişi.
Tavukların üzerine tenekeleri koyduktan sonra hava almaması için etrafı çamurla sıvandı.
Bu olayın en güzel yanı ise bütün işleri bayların yapması idi:))
Aaa:) evet bunu duymuştum...Eşim bu şekilde yapmadı ama..Bizde sadece mangalı o yapar yada bazen lahmacun içi yapar..Yanında ben tabiki o nerde bu nerde.. Buraki beylerin işi daha kolay...Dur eşime anlatsam yaparmıkiii:)))
Ama yani sizede afiyetler şekerler ballar olmuştur...Ohh o gölün kenarında olsaydım..Sessiz durgun sadece kuş sesi..Footolar bana Bolu'yu hatırlattı çok özledim oraların yeşilini... Canım benim sarımsakları birkaç kere az az yapmıştım..Dünkü suda bekliyordu çöpe gitmesin dedim ayıklayıverdim..Bir gece suda bekleyince hemen soyuluyor kabukları..Yada bıçağın sırtıyla bastırınca falan...Hadi kal sağlıcakla..
Canım ilk defa duydum ama ne lezzetli olmuştur kimbilir bu tavuklar Ama dediğin gibi beylar çalışmış bu gezide iyi olmuş dinlenmişin en önemliside değişiklik oldu senin için eminim şimdi daha huzurlusundur Sevgiler
Ben bu olayı bir blogda görmüştüm geçmiş zamanda, bilmiyorum belki de sizin blogdu ve denedim. Ama sonuç hüsrana yakın olmuştu :) Biraz fazla pişirmiştim, burada gördüm ki 30-45 dk. arası pişirmek gerekiyormuş. Bir dahaki sefere sonuç güzel olacaktır umarım :)
9 yorum:
Ayy çok ilginç:)))
paylaşım için sağol tatlım.
sevgiler
bunu duymuştum ..eminim çokta lezzetlidir ..ne de olsa beyler yapmış ;))
Aaa:) evet bunu duymuştum...Eşim bu şekilde yapmadı ama..Bizde sadece mangalı o yapar yada bazen lahmacun içi yapar..Yanında ben tabiki o nerde bu nerde..
Buraki beylerin işi daha kolay...Dur eşime anlatsam yaparmıkiii:)))
Ama yani sizede afiyetler şekerler ballar olmuştur...Ohh o gölün kenarında olsaydım..Sessiz durgun sadece kuş sesi..Footolar bana Bolu'yu hatırlattı çok özledim oraların yeşilini...
Canım benim sarımsakları birkaç kere az az yapmıştım..Dünkü suda bekliyordu çöpe gitmesin dedim ayıklayıverdim..Bir gece suda bekleyince hemen soyuluyor kabukları..Yada bıçağın sırtıyla bastırınca falan...Hadi kal sağlıcakla..
OLá, very nice photos!
What were you celebrating?
Bye
Lúcia
www.fazemosdeconta.com
Canım ilk defa duydum ama ne lezzetli olmuştur kimbilir bu tavuklar
Ama dediğin gibi beylar çalışmış bu gezide iyi olmuş dinlenmişin en önemliside değişiklik oldu senin için eminim şimdi daha huzurlusundur
Sevgiler
Canım bunu eşim çok sık yapar biz çingen tavuğu diyoruz..
Çok lezzetli oluyor afiyetler olsun:)
bende yeni duydum ve gördüm kesin lezizdir:)
çok ilginç bir pişirme tarzı ben ilk defa gördüm ama eminim çok zevklidir teşekkürler
Ben bu olayı bir blogda görmüştüm geçmiş zamanda, bilmiyorum belki de sizin blogdu ve denedim. Ama sonuç hüsrana yakın olmuştu :) Biraz fazla pişirmiştim, burada gördüm ki 30-45 dk. arası pişirmek gerekiyormuş. Bir dahaki sefere sonuç güzel olacaktır umarım :)
Yorum Gönder