8 Haziran 2009 Pazartesi

Çerkez Tavuğu

Malzemeler : 1 adet tavuk 1/2 kg. ceviz içi 1/2 bayat ekmek 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber Karabiber Tuz

Hazırlanışı : Tavuğu temizleyip haşlayın. Cevizi ayıklayıp et makinasından önce bir kere çekin sonra içine bayat ekmeği ve kırmızı biberi koyup tekrar edin. Bu arada çekme esnasında süzülen yağları bir kapta toplayın. Tavuğun suyundan kepçe kepçe koyarak cevizi sulandırın ve boza kıvamına gelinceye kadar su ilave edip tuz ve kırmızı biber atıp istediğiniz acılığa getirin.

Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde didikleyin ve içine tuz ve karabiber serpip servis tabağına koyun. Üstlerine ceviz salçasını dökerek etleri tamamen kapatın. Üst kısmını da bir kenara ayırdığınız ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

1 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

çerkez tavuğunu çok seviyorum harika görünüyor.
öyle güzel anlatmışsın ki ben bile yapabilirim herhalde:)