4 Ocak 2009 Pazar

SOĞAN


Soğanda yok yoktur. A,B,C vitaminleri,kükürt, fosfor, iyot,antibiyotik vazifesi gören esanslar, hazmı kolaylaştırıcı maddeler... Bol idrar söktürücü özelliğiyle, vücutta birikmiş tuz ve üreyi dışarı atar. Bu özelliğiyle yüksek tansiyonda, romatizmada, vücudun herhangi bir yerinde su toplanmasında bol bol yenmelidir. Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğunu gidermede birebirdir. Akşam yemekle birlikte soğan yerseniz, mışıl mışıl uyursunuz. Cinsel gücü artırır, iktidarsızlığı frenler. Prostatın normal çalışmasını sağlar, sertleşmesini, bozulmasını önler. Kanı temizler. Bol soğan yiyenlerde sivilce ve egzamadan eser kalmaz.Ciltleri taptaze, pembemsi bir hal alır. Şeker hastaları için birebirdir. Pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırır. Kanda şeker seviyesini düşürür. Hamur işlerini, bakliyatın hazmını kolaylaştırır. Akciğer ve solunum yolları hastalıklarının kısa sürede atlatılmasında yardımcıdır. Bağırsakları dezenfekte eder. Bol soğan yiyenlerin barsaklarında parazitlere yer yoktur. Vücuttaki bütün hormonların dengeli çalışmasını sağlayarak, vücudu genç ve dinç tutar; yaşlanmayı geciktirir. Kanseri önler. Karaciğeri temizler. Damarları, kemikleri, dişleri sağlamlaştırır. Soğanın bütün bu nimetlerinden yararlanabilmek için, iyice çiğnemek kaydıyla çiğ yenmesi gerekir. Kokusu ne olacak derseniz onun da çaresi var: Maydanozla birlikte yemek ya da üzerine karanfil çiğnemek.

4 yorum:

hamdivehusnucan dedi ki...

günaydın büşra.nasılsın.soganmı çok severim.sogan halkaları kızartılıyorya nefis birşey oluyor.ah birde kokmasa:) ee her güzelin bir kusuru olur.blogun güzel ve sade.bundan sonra hep yazışmak dilegi ile zehra.

beyaz mendil dedi ki...

Soğanın kızartılıp,üzerine limon ve yağ döküldüğünde de güzel oluyor.Izgara etin yanında daha da güzel:)

Yelda dedi ki...

Soğanı pek sevmem ancak yemeklerde oda bütün atıcan ki sadece lezzet versin. Binde bir mercimek yemeğinin yanında kesilirse ufak bir parça yiyorum ama günlerce kokuyomuşum gibi geliyor. ne maydonoz ne karanfil kokuya karşı huylum biraz

beyaz mendil dedi ki...

Benim de elimden ne sarmısak ne de soğan kokusu gidiyor en son çare çamaşır suyu kullanıyorum.