5 Aralık 2009 Cumartesi

Hayat Seçimlerden İbarettir!

Bir sabah uyanırsın ve artık hayat senin için eskisi gibi değildir. Bazen çalan bir telefon, bazen bir çift gözle tanışmak her şeyi değiştirir.

Hayat Seçimlerden İbarettir!

Hayat Seçimlerden İbarettir!

Hayatımız için yaptığımız planlar çoğu zaman gerçekleşmez. Hiç hesaba katmadığımız olaylar, insanlar çıkar karşımıza. Düzen dağılır, dengeler bozulur. Tesadüfler ve mucizeler bütün akışı değiştirir.

Yaşam planı istediğiniz gibi devam ediyorsa, kendinizi şanslı saymalısınız. Çoğu insan bunu yakalayamaz. Diğer yandan bakıldığında ise, zaten hayat dediğimiz serüvenin gerçek keyfi, sıra dışı olaylarda saklı değil midir?

Kendimizi istediğimiz kadar garantiye alalım. Yöntemler, taktikler geliştirelim, programlar düzenleyelim, hepsi bir anda bozulabilir. Bazen bunun sebebi sadece aşktır.

Tanıştığım kişilerin, özellikle kadınların hikayelerini dinlerim. Öyle enteresan yaşam öyküleri vardır ki, geriye dönüp bakıldığında, ufak bir kararın tün hayatı yönlendirdiği görülür. Oysa yola ne hayallerle çıkılmıştır!

Biz kadınların enteresan bir durumları var. Önsezi ve sağduyu sahibi olmamıza rağmen, konu aşka gelince nedense savruluruz. Yıllar sonra pişmanlık duyduğumuz pek çok kararın altında, o zaman büyük bir coşkuyla atılmış imzalarımız vardır. Peki, biz neden konu aşk olduğunda, mantığı devreye sokamıyoruz? Geleceği göremiyoruz, bir rüyanın içine dalıp, resim yapıyoruz aklımızda, gerçekleşeceğine inanıyoruz. Galiba sihirli kelime de bu, inanmak!

Bir sabah güne her zamanki gibi uyanıyorsunuz. Evden adımınızı atıyorsunuz ve sizi hangi sürprizin beklediğini bilemiyorsunuz. Bunun adı ister seçimler olsun, ister kader; hayat yaptığınız planlara uymuyor. Bazen bir çift göz, bir ömrü harcayabiliyor….

4 yorum:

edaca dedi ki...

busracım coook tsk ederım elelrıne saglık zahmet etmıssın cokkk saol arkadasım

Çileksuyu Sibel dedi ki...

benim bu sarkiyi duymaya bu yaziyi okumaya ne kadar da ihtiyacim varmis dunku modumdan sonra..cok ama cokkkk tesekkurler..gunun bana en guzel hediyesi oldu..sevgiyle kaalin..ask icin herseye deger bence,kimi zaman boyle gozukmese de:)

GeCe dedi ki...

bence de seçimler önemli ve herşey bizim elimizde ancak duygusal yaklaşımlar bazen sağlıklı düşünemmeize engel oluyor tabi

Unknown dedi ki...

Çok doğru...Onun için ağzımızdan çıkanlara ve düşündüklerimize dikkat etmeliyiz...Birgün oluveriyor...Sevgiler