11 Eylül 2009 Cuma

Kansere karşı kara üzüm

Kanser hastaları için iyi bir besin olarak bilinen üzümün kabukları ve çekirdekleri ile beraber yenilmesi gerektiği ifade edildi. ''Üzümün kabuklarında bulunan ve özellikle de Karadeniz'deki nemli iklimlerde yetişen kokulu kara üzümün kabuğunda bolca yer alan resveratrol maddesi bir yandan üzümün yetişmesini sağlarken, öte yandan antioksidan, antimutagen ve antikanserojen aktivitesi göstererek, insan vücudunda kanser dokularının oluşumunu, gelişimini ve artmasını engellemektedir. Ayrıca kolesterolü düşürdüğü de saptanmıştır.''

1 yorum:

cansudere dedi ki...

canım paylaşımın için cok teşekkürler . cok önemlı bir konu kanser .ama nedense kımsenın dikkatinı çekmemiş tek bir yorum yok. ben bu konulara cok hassasım .işim geregi cok kanserlı(ca'lı)insanlarla karşılaşıyorum.cogu cok yaşamıyor önce tıp a güveniyorlar sonra araştırma yapıp kendilerine cok dikkat ediyorlar.ben kanserle ilgili her yazıyı mutlaka okurum es geçtigim olmamıştır . üzümün iyi geldiginı bilmiyordum ögrenmiş oldum teşşekkürler. ben saglıkla ilgili cok araştırma yapıyorum paylaşmak istıyorum ama kimsenın dikkatını ne yazıkkı cekmıyor .ama sonuçta saglık yanı allah kimseye böyle bir dert veripte derman aratmasın sevgiler...