30 Ocak 2009 Cuma

Benim Hiç Senim Olmamış Gibi

Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya “Konuş konuş konuş” derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa ...?

Aslında alıştırmalıyım kendimi hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı. Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim. Var olduğum her yer aşkın şehri olmalı artık, yeniden sevmenin, sevilebilmenin yeri her yer, zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için. Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni yaşanmış tüm zamanlara, uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına. Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım. Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim. Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim. Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım, sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için. Zira yoksun. Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi.

Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti, Yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan, Sanki benim hiç senim olmamış gibi...(alıntı)

27 Ocak 2009 Salı

RİSK

Gülmek; "SAF" denme riskini göze almaktır. Ağlamak ise; "DUYGUSAL" görünme riskini... Birine yakınlaşmak; "KENDİNİ KAPTIRMA" riskini, Duygularını açmak; "KENDİNİ ORTAYA KOYMA" riskini, Hayalleri ve düşünceleri sergilemek ise; "ONLARI BAŞKASINA KAPTIRMA" riskini göze almaktır. Sevmek; "KARŞILIK GÖREMEME" riskini... Yaşamak ise; "ÖLME" riskini göze almaktır. Umutlanmak; "HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMA" riskini Çabalamak ise; "BAŞARISIZ OLMA" riskini göze almaktır...

Ama riskler yaşanmalıdır, çünkü; hayatımızın en büyük riski hiç risk almamaktır. Hiç risk almayan kişi, belki acı ve üzüntülerden konunabilir ama büyüyemez, sevemez, değişemez, hissedemez, öğrenemez. Garanti arayışlarıyla zincirlenmiş bir köle olarak yaşarken, bedelini; özgürlüğünü kaybederek öder. Sadece; riski göze alabilen kişi hürdür. Leo F.Buscaglia İngilizceden çeviren: Nur Coşan

Ben Bir Sonbaharım

Beni bir mevsime benzetmek istersen eğer; Sonbaharım... Kimi zaman köşeden gülümseyen bir güneş olurum,

Kimi zaman döne döne düşen bir yaprak. Kimi gün usul usul yağan bir yağmur olurum, Kimi gün deli deli savuran bir rüzgâr. BEN SONBAHARIM...

Beni bir çiçeğer benzetmek istersen eğer; Çiğdemim... Sapsarı rengiyle içini ısıtan, Koparmak istersen ellerini kanatan, Erişemeyeceğin kadar derinde Korkacağın kadar narin. BEN ÇİĞDEMİM...

Beni bir renge benzetmek istersen eğer; Griyim... Ne beyaz kadar saf, berrak ve katkısız, Ne siyah kadar net, kasvetli ve asil, Tam ikisinin ortası. BEN GRİYİM...

Beni bir kavrama benzetmek istersen eğer; Sevgiyim... Bir bebeğin gülüşü kadar içten, Güneşin doğuşu kadar sabit, Gecenin rengi kadar etkileyici, Yaşam kadar gerçek. BEN SEVGİYİM...

Sevginin Yaşı Yok

Dün çok yoğun bir gündü,misafirlerim vardı.İçlerinde bir tanesi vardı ki bizi çok güldürdü,onun anlattığı küçük bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.Küçük dediğime bakmayın aslında manen çok büyük.. Kendisi 85 yaşında tombul ve sevimli bir teyzemiz,eşi ise 94 yaşında o da çok sevimli bir amcadır.Kahramanlarıma Allah uzun ve sağlıklı hayat versin diyorum. Teyzemiz parmakları şişti diye nikah yüzüğünü takamamış,eşi de buna hem üzülmüş hem de kızmış. Neden takmıyorsun yüzüğünü dediğin de ,teyzemiz bu saatten sonra ne olacak sanki olmuyor işte deyince:)N.amcam ;olurmu öyle sen evlisin ne olur olmaz etrafta iti var kopuğu var demiş. Biz buna çok güldük bu yaştan sonra diye ama sonra düşününce o yaşta bile halen devam eden bir sevgi,kıskançlık ve kaybetme duygusu var....

Mutluluk

Bu resimlerde ki gibi olamayacağımı bilsem de yine de çok mutluyum.Bu sabah çok huzurlu uyandım,neden bilmiyorum ama bugün çok mutluyum.Mesajlarımın hepsi sanki anlaşmış gibi dolu dolu mutluluk sunuyordu bana. Şu ana kadar gelen 3 telefon da hiç beklemediğim geçmişten gelen güzelliklerdi.Anladım ki hayat her şeye rağmen çok ama çok güzel.Tabiki,ayrılıklar,kırgınlıklar,üzüntüler,hastalıklar yaşayacağız ama artık bunlarda hayatımızın içinden birer kare deyip geçmeyi öğrendim.Biraz geç oldu ama olsun:))) Şu anda mutluyum ve hep öyle olmasını diliyorum.Dilerim sizler de çok mutlu olursunuz.benim şu an olduğum gibi .Candan Erçetin'in bir parçası vardı,(anlatacak daha çok şey var) diye. Hepimizin birilerine anlatacak o kadar çok şeyi var ki ama kelimeleri dikkatli seçmeliyiz.Zira karşıda ki kişi sizi tam tanımıyorsa farklı anlamlara çekebilir:)))

Örgü Etek

Artan iplerinizi,motiflerle değerlendirerek yapılabilecek kolay bir model.

Bebek Bereleri

Örgü Elbise

Kadınlar Neden Terkeder?

Kadın kısa sürede terk eder çünkü: O olduğunu sandığınız erkek değildir. Kadınlar genellikle çok iyimser olurlar. Aşık olduklarında sevdikleri kişinin sadece iyi yanlarını görürler. Fakat bir gün bir ışık yanar ve onun sandıkları gibi mükemmel erkek olmadığını anlarlar. Bir diğer neden de size iyi davranmıyordur. Ona bir kaç kez şans veririsiniz, büyük ihtimalle de hak ettiğinden fazla. Ama sonunda dayanamayıp terk edersiniz.

Kadınların uzun bir süre sonra erkekleri terk etme nedenleri: Uzun süren bir ilişkinin içindeyken sevgilinizi aslında bir kardeş gibi sevdiğinizi fark ediyorsunuz. Ona ilgi gösteriyorsunuz, hastalandığında üzülüyorsunuz. Duygusal olarak onu çok seviyorsunuz ama fiziksel olarak aranızda bir şey yok. Bu durumda kadınlar hayatlarının geri kalanını bu şekilde geçirmek istemedikleri için erkekleri terk eder.

26 Ocak 2009 Pazartesi

Dirençli Yağlar

Başta mate yaprağı ve keten tohumu olmak üzere toplam 10 bitkinin öğütülmüş formu, her fırsatta geri gelen kilolara çare oldu.

Erkekler Neden Terkeder?

Çok güzel bir ilişki yaşadınız... Geleceğe dair planlar yaptınız, hayaller kurdunuz. Ama bir gün çekip gitti... Belki de sizi bırakıp gitti diye bitmeyen sorular sordunuz kendinize ve suçlu siz oldunuz. Ancak, sevdiğiniz erkeğin ayrılma isteğinin ardında başka nedenler de yatıyor olabilir.

Ne münasebet::)

Ablam evlenmeden önce saatlerce odamıza kapanır, sigara ve kahve ikilisi eşliğinde sırlarımızı dökerdik. Böyle anlardan birinde, kısık sesle "Müzik açalım mı? Babam yan odada, bizi dinliyor olabilir." dedim. Yan odadan gelen ve hala hatırladığımızda bizi kahkahalara boğan ses: "Ne dinleyecem sizi beee!

Dantel Elbise

Ben bunu giyebilirim diyenler için.

Motif İşleme

Kıyafetlerde olduğu kadar,kullandığımız örtülerde de motifler oldukça şık duruyor.

Motifli Etol

Büyük ve yuvarlak motifler kullanarak yapılan bu model,hem kolay hem de şık olmuş.

Örgü Çanta

25 Ocak 2009 Pazar

Bir Rüyaymış...

Rüyalar.......... Hepimiz rüya görürüz,bazen iyi bazen kötüdür bu rüyalar.Uyandığımızda iyi olanlar için sevinir,umutla gerçekleşmesini bekleriz.Kötü gördüğümüz rüyalardan uyandığımız da ise sevinir neyse ki rüyaymış deriz. Ama öyle rüyalar vardır ki, güzel bile olsa uyandığımıza seviniriz.Zira gerçekleşmeyecek kadar güzel rüyalardan bir an önce uyanmak yada uyandırılmak daha fazla o rüyanın içinde kaybolmaktan iyidir.Sonunda nasıl olsa biri sizi uyandıracaktır.Hiç olmassa gerçekle rüyayı karıştırma aşamasına gelmeden acı da verse uyanmalı insan.

Şık Bir Tunik

Şık Bir Bluz

Korkuyorum

Sensiz yaşanılacak olan bir hayata atılmaktan korkuyorum.Böyle bir hayatta ayakta durabileceğimi hiç sanmıyorum.Sonu hiç gelmeyecek gibi görünen kış gecelerinde sensizlik beni bitirmeyecek de ne yapacak? Seni sevmek mutluluksa,ben çok mutluydum.Senin de mutlu olduğunu düşünüyordum.Bu mutluluğum hiçbir zaman bitmeyecek çünkü ben seni hep seveceğim,sevgi bende var oldukça. Aşık olup da kavuşamamak insana acı verebilir ama ayrılığın verdiği acının yanında hiçbir şeydir.Aşık insanın umudu büyük olur,ayrılığın umudu ise sönük bir ateş gibidir. Gecenin bu saatinde ikimizi sorgulayıp hangimizin suçlu olduğunu bulmak,bir çare olacak mı ayrılığımıza? Suç kimin olursa olsun, o suçun oluşmasına olanak veren daima her iki taraftır. Sevmek çok zor değil,zor olan ;sevgiyi devamlı barındırabilmektir.Arada küçük kaçamaklar olsa da her zaman sevgiye yer bıraktığımı düşünüyorum. Ayrılıklara neden olan en büyük yanılgımız;sevmek ve sevilmek kavramlarına farklı açılardan bakmamızdır.İşin içine saygıyı da almayan bir düşüncenin doğruluğunu kabul etmek bana çok mantıksız geliyor. Her olayda olduğu gibi duygularda da sadece kendi tarafımdan bakmıyorum.Yada şöyle söyleyeyim sadece kendimi düşünerek sevmek ve sevilmek gibi bir düşüncem yoktur. Yaşaman gerekenleri,sevginin hak ettiği duyguları yaşaman için üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım hiç bir karşılık beklemeden.Sonu bana acı verse de yine yaparım.Bugüne kadar ben öyle yaşadım.Doğru mu yaptım yanlış mı?Bilmiyorum. Ama bu yolda yürümeye devam edeceğimi biliyorum. Bu benim hayat felsefemdir.Bundan taviz vermek,kendi değerlerimi hiçe saymak anlamına gelir ki,böyle bir durumda da boşlukta dolanan bir cisim gibi bir o yana bir bu yana savrulacağımı biliyorum. Seni sevdiğim için "seni seviyorum"diye haykırmadım sevgi nedir bilmeyen insanlara.Mutluluğu yakalama şansını yitirmemen uğruna ayrılığı seçtim.Acı veren, zor bir karardı benim için. Gün gelir de bu kararım mutluluğuna bir katkısı olacaksa, bilki ben hiç bir acıyı yaşamadım. Sevmek acı verir, sevmemek de. Sen hangisini yaşıyorsun şu an? Ben seni yaşıyorum birtanem.(alıntı)

23 Ocak 2009 Cuma

Mini Hırka

Dantel Örtü

Gidemem...

Bazen daha fazladır her şey Bi eşikten atlar insan Yüzüne bakmak istemez yaşamın O kadar azalmıştır ki anlam

O zaman git hemen radyoyu aç bi şarkı tut Ya da bi kitap oku mutlaka iyi geliyor Ya da balkona çık bağır bağırabildiğin kadar Zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor

Ama fazlada üzülme hayat bitiyor bir gün Öyle de böyle de ayrılıktan kaçılmıyor Hem çok zor hem de çok kısa bir macera ömür Ömür imtihanla geçiyor

Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem gitmem Unutmam acı tatlı ne varsa hazinemdir Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir Bi şiirden, bi sözden Bi melodiden, bi filmden Geçirip güzelleştirmeden dayanmak zor Yıldızların o ışıklı fırçası azıcık değmeden Bu şahane hüzün tablosu tamamlanmıyor

Sezen Aksu

SEN

seni sana ragmen yaşadım ben. hep kaçışlarla dolu, hep eksik. bir yanını tamamlasam, mutlaka başka bir yerden açık veriyordum.. tamamlamaya uğraştıkça senin gizlerinde kaybolup gidiyordum…. bedenine degil, ruhuna taliptim ben. bu yüzden bu kadar zorlanıyorum..ben bir ada`nın değil, bir kıtanın kaşifiydim. yola çıkmışım bir kere dönüşüm yoktu ama öyle çok duraklıyordum ki, geriye dönüp baktığımda, başladıgım yerden bir kaç metre bile uzaklaşamadığımı fark ediyordum…. üstelik menzilin ucundaki sen, benden daha hızlı kaçıyordun.. ufukta bile görünmeyen bir
serapsın sen benim için……………

Krem Hırka

Kadınlar ve Makyaj

Beyin uzmanı Dr Ken Mogi ve ekibi makyaj yapan kadınların kendisini aynada görünce beynin ödül kısmının harekete geçtiğini belirledi

Uzmanlar Parmağınızın Ucunda

Merak edilenlerin cevaplarını sanal ortamda arayanlar için kurulan internet sitesi ''www.uzmantv.com''da, güzellikten hukuka, iş ve kariyerden spora, yaşamın birçok alanında uzmanlar, ziyaretçilerin sorularına görüntülü olarak yanıt veriyor.

Örgü Etek

22 Ocak 2009 Perşembe

Örgü Elbise

Kadın İradesi

Birçok konuda erkeklerden daha iradeli olan kadınların iradelerine laf geçiremedikleri konu ortaya çıktı.

Erkeklerin, bir tabak dolusu lezzetli yiyeceğe kadınlardan

daha fazla karşı koyabildiği ortaya çıktı.

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı, sonuçları

"Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde,

New York'ta 23 kişiye bir gün boyunca hiçbir şey yedirilmedi,

daha sonra bu kişilerden açlıklarını ve iştah açıcı yiyeceklerle ilgili

düşüncelerini bastırmaya çalışmaları istendi.

Araştırmada, erkeklerin bu işi daha iyi yaptıkları ve

bu sırada beyinlerinde yiyeceğe karşı istekle bağlantılı amigdal,

hipokampüs, orbito-frontal korteks ve striyatum bölümlerinde

çok daha az hareketlilik olduğu gözlendi.

Erkekler, kadınlara oranla, açlıktan daha az ıstırap çektiklerini

ve midelerinin daha az kazındığını söylediler. Kadınlar ise iradelerine laf geçirmekte çok zorlandılar.

Ayrıca aç bir kadının, bir tabak dolusu lezzetli yiyeceğe

dayanamadığı gözlendi.

Serviks Kanseri

Kadınların yaklaşık yüzde 50-80'i yaşamlarının bir anında "Serviks Kanseri"ne neden olabilen bir virüsle enfekte olabilir. Aşılanmayla birlikte düzenli "pap smear testi" taramasının en iyi korunma yolu olduğu belirtiliyor.

Örgü Etek ve Bluz

Çok zarif bir model,yaz gelmeden başlayın derim:)

Şık Bir Bluz(Güller)

Güller ve yapraklar,bir arada ancak bu kadar güzel durur.Sık iğne örmekten yorulmam diyenler için..

Nazar Boncuğu

21 Ocak 2009 Çarşamba

Kısmetten Öte Yol Gitmez

Yelda'nın bloğundayken yaptığı albümü görünce ben de resimlerime bir kez daha bakmak istedim.Yıllar önce yani lisedeyken okul gezisinde Ihlara Vadisi'ne gitmiştik.400'den fazla merdiven vardı sanırım vadiye inmek için.Vadiye inene kadar zaten yoruluyor insan,birde oradan çıkması bir daha mı asla:) Vadiye indikten bir müddet sonra içme suyum bitti ve o kadar merdiveni çıkıp su almak mümkün değildi. Ben su bulmaya çalışırken edebiyat öğretmenim,(dereden iç suyu temiz herkes oradan içiyor) dedi.Dereye baktım bu mümkün değil içemezdim,susamış halde gezinirken küçük bir çocuk elinde sürahi ile ayran satıyordu.Ne kadar mutlu olmuştum dereden iyiki dayanamayıp su içmedim diye sevinirken 2 bardak ayranı para verip içtim. Susuzluğum geçince aklıma geldi ve çocuğa(sen bu küçücük surahini doldurmak için ,o kadar merdiveni nasıl inip çıkıyorsun)dedim. Ve sıkı durun aldığım cevap üzerine yüzümü de siz hayal edin:))))))Çocuk aynen şöyle dedi: Ne yukarısı abla suyu dereden dolduruyorumm:((((((((((