30 Kasım 2008 Pazar

Çocuk Örgü Modelleri

Her şeyin küçüğü sevimli oluyor,Çocuk kıyafetleri çok hoşuma gidiyor,onlar ne giyse yakışıyor.Sizler için seçtiğim bu modelleri umarım beğenirsiniz.

Bebek Hırkası

Bebeğe bakmaktan modele bile dikkat etmedim ama çok yakışmış değilmi?

Hayatın Sürprizleri

Hiç bir zaman ne oldum dememeli,her zaman bugünden sonra yarınlarım nasıl olacak diye düşünüp,kendimizi kötülüklerden korumak için hazırlıklı olmalıyız.Dileğim, herkesin iyi günler yaşaması.

Yorum Sizin:)

Bayramda N e Yapsak?

Bayram yine 9 gün tatil getirdi,ben de sizlere gidebileceğiniz bazı yerleri göstermek istedim.Ben gidemiyorum ama gidenler olursa bana da anlatsın:)

Sokakların Picassosu

Julian Beaver İstanbul'da

Dünyada "Sokakların Picassosu" olarak tanınan Julian Beaver, İstanbul’daki resim çalışmasında Türkiye’yi, "Lale, tavla, nargile, Türk lokumu, cezve, çaydanlık, çay bardağı ve kilim" figürleriyle özdeşleştirdi.

Bu resimleri görünce çok beğendim,yetenek dediğimiz şey bu olmalı bence:)

29 Kasım 2008 Cumartesi

Hırka Modelleri

Sizler için bulduğum bu modelleri beğeneceğinizi umarak paylaşmak istiyorum.İkisi de birbirinden güzel,ister kısasını,isterseniz de uzun olanı örebilirsiniz.Kolay gelsin.

Annem İçin!

AH ANNE yaklaşabilsem sana, omuzuna yaslasam başımı , içimdeki çocuğu onarsan , masum ve güzelliğiyle, kıskandıralım melekleri ANNE... sessiz gözlerimde, çoğalır kelimeler, uzaklaşırken tenimden, ağır ağır sıcaklığın, AH ANNE... gülüşün bile ayrılık kokuyor, özledim sıcaklığını, süzülsem usulca koynuna, al artık ayrılığı boynumdan, DÜŞLERİM KIRILIR ANNE... tutunduğum sevdada, genzimi yakıyor hüzün, uçurum bile olsa yürüdüğüm, koşarım peşinden, ANNE... acırken böylesi içim, sardı hasretin , tenime düşer sensizliğin, iner yüreğime ağır ağır nefesin, ACIKIRMI YÜREK DOLU OLUNCA ANNE... yüreğim benim değil, giyiniyorum usulca yalnızlığı , her kayan yıldızla, düşlüyorum sevmeni içimden, SÖYLE ANNE NEREYE SAKLADIN RUHUNU... nedenini Yaradana bile soramıyorum , sarıp sarmalıyorum yüreğimde, içimde büyüyen yalnızlık, kalabalığın tam orta yerinde , gözlerimden akan, HER DAMLA SENSİN ANNE...(muazzez karaduman)

28 Kasım 2008 Cuma

Hayalim

Herkes kendi düğününde bir şeyler hayal eder,bazılarımız bunu gerçekleştirir,bazılarımız da benim gibi bloğuna koyar:))Dilerim herkes gönlündekine kavuşur,her şey istediği gibi olur.Ama sonun da önemli olan mutlu olmaktır tabiki.Hani eskiler derler ya (bacaya bakma,dumanı doğru çıksın)diye...

Farklı Yemek Sunumları

Haydi hanımlar,masalarınızı şenlendirecek sunumlara biz göz atın.Ben hepsine bayıldım,insan yerken bozarım diye dokunamaz bile:)Yapanların ellerine sağlık.
(alıntı)

Ayna Süsleme

Evinizde değişiklik yapmak istiyorsanız,tıklayın.

Nasıl Bir Yalancısınız?

Hayatımızın bazı dönemlerin de hepimiz küçük yalanlara başvurmuşuzdur.Bu yalanlar bazen kendimizi kurtarmak,bazende sevdiklerimizi kurtarmak içindir.Önemli olan söylediğimiz o küçük sandığımız yalanların başkalarına zarar vermemesidir.

26 Kasım 2008 Çarşamba

Yastık Çeşitleri

Birbirinden farklı ve sevimli bu yastıkları,ister örerek isterseniz de dikerek yapabilirsiniz.Yapanların ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar.

Kırk Yama

Dün akşam,arkadaşımla konuşurken kırk yama kursuna gitmek isterim,çok hoşuma gidiyor demişti.Ben de düşündüm hakikaten güzel bir uğraş ve evdeki artan kumaşlar yada artık kullanmak istemediğimiz(tabiki iyice eskimiş olmasın) örtüler ve kıyafetlerden yararlanabiliriz,onları da değerlendirmiş oluruz.Çok eskilerden yaparlarmış ama estetik bir görünüm için değil de yırtılan yada zarar gören kıyafetleri yamamak için kullanılan bir teknikmiş.Ben, babannemin elbiselerinden hatırlıyorum.Babannem , aynı kumaşa şekiller vererek yama yapardı.

Boncuk İşleme

Boncuk işlemeyi benim gibi merak edenler için.

Motifli Elbise

Bu soğuklar da bu model de ne diyebilirsiniz.Ben modellere bakarken elimden geldiğince çok yönlü görmeye çalışıyorum.Bunu başka nasıl değerlendirebilirim diye.Yaka kısmını daha açık,yada kare bir yaka düşünün uzun tunik olarak kullanılabilir.Sizce???

Çocuk Kazağı

25 Kasım 2008 Salı

Bolera

Sanırım bu sene saç örgü modelleri yine gözde,bu da sevimli bir bolera.Haydi anneler kızlarınız için başlayın. Ben, bu modeli bolera olarak değil de uzun hırka olarak değiştirdim,boyunu ve kollarını uzattım,bitirince sizlerle paylaşacağım.

Erkek Kazağı

Merhaba,bu kazağın modelini yıllar önce Benetton da görmüştüm,oradan bir kağıda çizip hemen modeli çıkarmıştım.3 sene önce eşime ördüm ama yakasını V yaka yapmıştım.İnternette görünce sizlerle paylaşmak istedim,hakikaten çok güzel bir model.

Gerçekten Mutlu Musun?

Mutluluk nedir sizce?
Bence mutluluk kişiden kişiye değişebiliyor.Ben ,yeni bir kitap aldığımda onu okumanın heyecanı ile mutlu olurum,elimde yaptığım bir işi bitirince bir de bu işim beğenilince mutlu olurum,sevdiğim ve değer verdiğim kişilerin sağlıklı,mutlu olmalarıda beni de mutlu eder.
Ama bazende her şey kararır sebebini bile bilmediğim bir mutsuzluk sarar.İşte öyle zamanlarda da yine sahip olduğum güzellikleri düşünerek yine de mutlu olmaya çalışırım.Bu testi ben yaptım ama sonucunu söylemem:) sizlerde bir deneyin bakalım..

24 Kasım 2008 Pazartesi

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

ATATÜRK'ÜN ÖĞRETMENLERE HİTABI
(KÜTAHYA LİSESİ - 24 MART 1923) "Muallime hanımlar ve muallime efendiler, bu irfan yuvası altında hepinizi bir arada görmekten ve hepinizi selamlamaktan çok memnunum.
Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır.
Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.Fakat bu iki ordudan hangisi daha değerlidir, hangisi bir diğerinden üstündür? Şüphesiz böyle bir tercih yapılamaz. Bu iki ordunun ikisi de hayatidir.Yalnız siz irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun değer ve yüceliğini anlatmak için şunu söyleyeyim ki sizler ölen ve öldüren birinci orduya, niçin öldüğünü öğreten bir orduya mensupsunuz. Biz iki ordudan birincisine, vatan çiğnemeye gelen düşman karşısında kan akıtan birinci orduya -bütün dünya bilir, bütün dünya şahit oldu ki- pek mükemmelen sahibiz.
Vatanın dört sene önce düştüğü büyük felaketten sonra, yoktan var olan bu ordu, vatanı yok etmeye gelen bu düşmanı kutsal vatan toprağında boğup mahvetti. Yalnız bu orduya sahip olmakla, işimiz bitmiş, gayemiz bu ordunun zaferiyle son bulmuş değildir. Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımlar sönük kalır.
Milletimizi geçek mutluluğa, kurtuluşa ulaştırmak istiyorsak, bizi ölümden kurtaran ve hayata götüren bugünkü idare şeklimizin sonsuzluğunu istiyorsak, bir an önce büyük, kusursuz, nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunluluğunda bulunduğumuzu inkar edemeyiz. Eski idarelerin en büyük kötülüklerinden biri de irfan ordusuna layık olduğu önemi vermemeleridir. Eğer önem verilseydi, geleceği emanet ettiğimiz sizlere, gelecek kadar güvenilir bir mevki verilmesi gerekirdi. Henüz üç dört senelik hayata sahip olan milli idaremizde irfan ordusu ile layık olduğu kadar ilgilenilememiştir. Fakat buradaki mecburiyeti milletin münevverleri olan sizler elbette ki daha iyi takdir edersiniz.
Bütün kuvvetimizi yalnız cephede toplamaya mecbur olduğumuz bu kısa süre içinde tabiatıyla irfan ordusuyla gereğince meşgul olamadık. Lakin Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki düşman karşısındaki aziz ordumuz için harcadığımız bütün emekler mutlu sonucunu verdi. Artık bundan sonra aynı kuvvet, aynı faaliyet, aynı istekle irfan ordusu için çalışacak ve birincide olduğu gibi bu ikinci ordudan dahi emeklerimizin, faaliyetlerimizin mutlu ve başarılı sonuçlarını aynı parlaklıkta elde edeceğiz.
Arkadaşlar, asker ordusu ile irfan ordusu arasındaki birliktelik ve alakayı belirtmek için şunu da ifade edeyim, kıymetli bir eserden ordunun ruhu kumanda heyetidir deniliyor. Hakikaten böyledir. Bir ordunun kıymeti kumanda heyetinin kıymeti ile ölçülür. Siz öğretmenler, sizler de irfan ordusunun kumanda heyetisiniz. Sizin ordunuzun kıymeti de sizlerin kıymetinizle ölçülecektir.
İstiklal mücadelesinde üç dört senedir düşmanı topraklarımızda mahvetmek için yaptığımız savaşla ordunun ruhu olan kumanda heyeti değerlerinin yüksekliğini nasıl ispat etmişse, bundan sonra yapacağımız yenilikler milletimize bir karanlık gibi çöken genel cehaleti mağlup etmek savaşında da irfan ordusunun ruhu olan siz öğretmenlerin aynı yeteneği ortaya koyacağınıza eminim. Bu konuda size güveniyor ve saygı ile selamlıyorum."

23 Kasım 2008 Pazar

Şık Bir Hırka

Renk no: 405 Yeşil (5 yumak) Şiş no : 5 Örgü şekli BEDEN : 189 ilmek 3 düz 3 ters lastik olarak başlanacak.
Örgü aynı şekilde devam ederken 28 cm''de hırkanın üst yaka kısmı için 42 ilmek açığa alınacak. Omuz çıkıntısı için 42 ilmeğin yanındaki ilmekler 10 sıra örülecek. Daha sonra kol oyuntusu için 30 ilmek kesilip, sırası ile üç kere 2 ilmek daha kesilip, 6 sıra örülecek. Üç kere 2 ilmek artış yapılıp, sonraki sırada 30 ilmek artış yapılarak 10 sıra örülecek ve omuz çıkıntısı yapılmış olacak. Yaka için açıkta bırakılan 42 ilmek şişe alınarak, 30 cm daha örülecek. Yine 42 ilmek açığa alınarak 10 sıra örülüp kol oyuntusu için 30 ilmek ve üç kere 2 ilmek kesilip, 6 sıra örüldükten sonra üç kere ilmek ve bir kere 30 ilmek artış yapılıp, 10 sıra örüldükten sonra tekrar yakada açıkta bırakılan 42 ilmek şişe alınıp, 28 cm daha örüldükten sonra bütün ilmekler kesilerek beden bitirilecek. KOL : 69 ilmek 3 ters 3 düz lastik olarak başlanıp aynı şekilde devam ederken her 14 sırada bir yedi kere 1''er ilmek artış yapılacak. Kol boyu 45 cm''de kol üst kesimi için bir kere 4, on kere 3 ilmek kesilip tepede kalan 15 ilmek ara ara kesilip 12 ilmeğe düştüğünde tüm ilmekler kesilerek kol bitirilecek. BEL BANDI : 21 ilmek 3 düz 3 ters lastik olarak 160 cm örülüp ilmekler kesilerek bitirilecek.
EK AÇIKLAMA : Örgü klasik şekilde aşağıdan yukarıya değil yatay örülmektedir. Pratik şekilde anlaşılması açısından verilen şemayı bir kağıda çizip, gösterilen oyuntuları da kesip bir prototip oluşturmanız önerilir. Katlayınca ve yaka kısmını kıvırınca daha net anlaşılabilir.* Önce hırkanın sağ ön tarafı örülmeye başlanmaktadır.* Örerken sol tarafta kesme ve bekletme işlemlerini yapıp örgüye devam edilir* Sonra yine solda kesme ve bekletme işlemleri tekrarlanıp,* Bu işlemler bitince örgüye devam edip, tümü bitirilir.
BUNDAN SONRAKİ AÇIKLAMALARI İNCELERKEN ŞEMA YAN TARAFINDAN YANİ ÖRÜLDÜĞÜ GİBİ İNCELENEREK TAKİP EDİLİRSE DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR. * Bahsedilen 42 tane açığa alınan, yani örülmeden şişte bekletilen ilmekler;ÇİZİMDE YAPILAN GİRİNTİNİN UZUN KISMIDIR. ( 42 ilmeği 3. bir şiş üzerinde bekletmeniz gerekecektir.)* Bu kısımdan daha dar, burun gibi örgünün içine doğru uzanan kısım ise 30TANE KESİLEN İLMEĞİ GÖSTERMEKTEDİR. Keza bu kısmın en uçbölümü 3 kere 2 ilmek kesilen ve sonra yine simetrik olarak 3 kere 2 ilmekartırılan kısımdır. * "42 ilmek AÇIĞA ALINIRKEN (şişte bekletilirken) 10 sıra örülür" dendiği için esasen bu kısım düz çıkar, şekildeki gibi eğimli olmaz. (Fakat bu fark modelin duruşunu etkilememektedir, dümdüz 10 sıra örülüp devam edilir.)* 42 ilmek şişte bekletilirken sağ tarafın örgüsü ilerlemekte yani bir kademe farkı oluşmaktadır. * Fakat esasen çizimde boş gibi duran bu kısım, 42 ilmek örülmeye devam edilince kapanmakta dolayısıyla 30 ilmek kesilen bölüm, tıpkı büyük bir ilik gibi kolun geçtiği kısım olmaktadır. Böylelikle örgü kendiliğinden katlanmış gibi olacaktır. Örgüyü tamamen bitirdiğinizde sağ ve sol ön kendiğinden kıvrılmış olarak karşınıza çıkacak, kol oyukları delik kalacak, bu kısımlara da kol örülüp takılacaktır.

22 Kasım 2008 Cumartesi

Kahvaltı ve Su

Kahvaltı ve su, stresi önlüyor.Bazı yiyeceklerin kişileri strese karşı daha duyarlı hale getirebildiği belirtildi

Gürültü kilo yapıyorrrrrrrrrrrrrrrr

Gürültü kilo yapıyor 22 Kasım 2008 Cumartesi 22:32 Birisi kilosundan yakınırken “Ses duysam yarıyor" derse şaşırmayın. Çünkü gürültü kilo yapıyor!

DİKKAT VİRÜS

Bilgisayar sahipleri dikkat!!! Pazartesi çok büyük bir saldırı var!!! Güvenlik uzmanları, yediden yetmişe tüm bilgisayar kullanıcılarını gelecek Pazartesi için uyardı: Virüs salgını tarihinin doruk noktasına 24 Kasım günü ulaşacak!!

Çalınan MSN Hesabı

Çalınan MSN hesabı nasıl geri alınır? Bu haberi bir yere not edin!!! Genelde insanlar şifreleri çalındığında yapılacak bir şey olmadığını düşünüp, yeni bir kullanıcı hesabı açarlar ve o hesap ile devam ederler. Aslında MSN Messenger şifrenizi geri almak çok basittir.

21 Kasım 2008 Cuma

Desenli Yelek

Bu modeli görünce çok ama çok eskilere gittim.Örgü örmeye başladığım zamanlarda canım annem bana hep evdeki yarım kalanları verirdi.Ben o iplerin içinden seçemezdim ve hepsini örmek isterdim.Bu yüzden annem bana desenli örmeyi öğretmişti,uzun zamandır hiç desenli bir şey örmemiştim ama bu modeli görünce bir tane örmeye karar verdim.

20 Kasım 2008 Perşembe

CEVİZİN FAYDALARI

Hafta sonu ablama gitmiştim,masanın üzerinde ki bu cevizleri görünce çok şaşırdım.Hemen hemen hepsi aynı boyda standarttı ve onları amcamın getirdiğini öğrendim.
Benim amcam, bu tür şeylere çok meraklıdır,tamamen organik olmayan hiç bir şeyi yemez ve çok araştırırdı ama bu kadarını da beklemiyordum.Aynı boy ve kalite kontrollü ceviz arayıp alacağını. Ceviz hakikaten çok faydalı,hepimiz faydalarını biliyoruzdur ama ben yine de hatırlatmak istedim.
Kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisi olduğu bildirildi.

19 Kasım 2008 Çarşamba

Sevimli Kutular

Dekopaj tekniği ile yaptığım bu kutuları herkese tavsiye ederim,hakikaten çalışması çok zevkli,bir de hediye edeceğiniz kişilerin resimleri ile çalışırsanız daha da anlamlı oluyor.Bunları yaptıktan sonra sadece bir eksiklik gördüm, köşesine kendi resmimide koyabilirdim,beni unutmamaları için:)

Ahşap Boyama Ayna

Resim çercevesi diye başlayıp,aynaya çevirdiğim bir çalışma.Çerçeveyi önce zımpara ile temizledikten sonra,mobilya tutkalı ile kağıt peçeteyi kırıştırarak yapıştırdım.İyice kurumasını bekledikten sonra yaldızlı ahşap boyası ile boyadım.En son işlem olarakta kahveringi yağlı boyayı incelterek eskitme yaptım ve ayna da takılınca çok güzel oldu:)
İki tane yapmıştım ikiz yeğenlerimin doğum gününde onlara hediye ettim.Bence el emeği ile yapılıp hediye edilince daha anlamlı oluyor,birde hediye ettiğiniz kişi severek kullanınca.

Antep İşi

Kayınvalidem, 85 yaşında ama halen benim bile sabrımı zorlayan bu Antep işini yapıyor maaşallah.Sizlere onun yaptıklarının sadece bir kaçını gösteriyorum.Ben de biraz öğrendim ama kasnağım olmadığından devam edemedim.İpekli bir kumaştan, desenin eni ve boyu kadar iplik çekiliyor aynı kaneviçe görünümünü alıyor kumaş.İşlemesi çok farklı ama bunu sizlere anlatmayı çok isterdim fakat kendim bile zor anladım:(
Bu yüzden sadece göstermekle yetiniyorum.